درباره سفیدشهر - پورتال اطلاع رسانی شهرداری سفیدشهر

سفیدشهر در ۱۹ کیلومتری شمال غربی شهرستان آران وبیدگل و ۱۷ کیلومتری شهرستان کاشان قرار دارد . این شهر در مختصات ۵۱ درجه و ۲۱ دقیقه و ۱۰ ثانیه طول شرقی نصب النهار گرنیویچ و ۳۴ درجه و ۱۷ دقیقه و ۴۰ ثانیه عرض شمالی از خط استوا در بخش مرکزی آران وبیدگل قرار دارد واز شمال به راه آهن ، از جنوب به روستای یزدل و جاده ترانزیت قم و آزاد راه امیر کبیر از شرق به روستای محمدآباد و علی آباد و از غرب به جاده ترانزیت قم - کاشان و مشکات منتهی می شود .
با کشف شهرزیرزمینی طسمیجان و مهرکده وکلیسای نرسه ، شناسنامه حقیقی این شهر باستانی که در سال ها از نگاه علاقمندان به تاریخ کهن ایرانی ، مقفول مانده بود پیدا شد .

سفیدشهر که نامش برگرفته از قلعه باستانی (سفید )متعلق به دوران اشکانی است یادآور تاریخ کهن و باستانی این سرزمین است . 
این شهر که قبلا نصرآباد کویر خربزه و نصرآباد سرپشته نام داشت دارای جذابیت های تاریخی و گردشگری زیادی می باشد . 
از زیارتگاه های بی بی سکینه خاتون و شاهزاده ابراهیم (ع) در داخل شهر گرفته تا زیارتگاههای بی بی زینب و شاهزاده سلیمان در منطقه سفیددشت ، از قلعه سفید و قلعه طسمیجان تا قلعه وزیر و سایر قلعه های دیدنی ، واز منطقه باستانی طسمیجان تا چاله غم و تپه های بانو ، و گنبدهای فراوان چهارطاقی شکل در دشت هایش ، همه و همه نشان از قدمت و تاریخ این شهر کهن و باستانی است . 
گشتی در دخل شهر و آشنایی با محل کاروانسرای بی نظیر شاه عباسی و شتر خانه شاه عباسی ، مسجد جامع ، حسینیه و قدمگاه قدیم ، حوض خانه محمد آقا جواد ، آب انبار تاریخی و منطقه دروازه ، زیرگذر ها و دالان های قدیمی ، چهارطاقی های بی نظیر و مردمان نجیب و آداب و رسوم سنتی زیبای آن ، از پخت حلیم و سمنو درشب چله بزرگ و کوچک تا پخت آش و غذاهای نذری محلی و آداب شب پنجه وسال نو ، آیین های مذهبی و بیش از ۴۰ شهیدی که تقدیم انقلاب اسلامی کرد همه زیبایی های فرهنگ و تاریخی این شهر را به نمایش می گذارد . 

صنایع دستی این منطقه ، لباس سنتی ، غذاهای محلی خوشمزه ، قهوه طسمیجان و قهوه نرسه ، گلاب حاجی آباد سفیدشهر ، محصولات ارگانیک و محلی و خشکبار و چهل اسمه های آن ، البته انواع خربزه های سفیدشهر و پالیده های کهنویه ، پنبه با کیفیت آن و انواع قنات های قدیمی و ۲۹ قنات و سبک معماری آن ، و صد البته کویر زیبا و بی نظیر سفیدشهر و منطقه جنگلبانی و تاق زارهای آن تا قلعه وزیر و قلعه مرنجاب ، همه از جاذبه ها و داشته های زیبای این کهن شهر ایرانی است .

سفیدشهر از نگاه علمی و ادبی هم بی نظیر است . وجود عالمانی چون ملامحمد نصرآبادی (آقای مرحوم ) فقیه و عارف قرن ۱۲ ه- ق و صاحب شرح به کتب شیخ بهایی ، ملا فضلعلی نصرابادی شاعر و عارف قرن ۱۲ ه- ق  و صاحب مثنوی مجلس افروز ، و شخصیت های علمی و سیاسی امروز آن و نیروهای انسانی فرهیخته و بی مثال آن بویژه سرکار خانم فاطمه حمامی نصرآبادی هنرمند و نقاش جهانی ، همه و همه نشان از سابقه فرهنگی و مهم این شهر جذاب دارد .

????معرفی علمای سفیدشهر 

✅  آقای مرحوم (ره) 
✅حاج محمد نصرآبادی 
✅میرزا محمد نصیر نصرآبادی 
✅ملا عابدین نصرآبادی 
✅ملا محمود نصرابادی 
✅ملا هدایت الله نصرآبادی 
✅ملامحمد علی نصرآبادی 
✅ملا محمد حسین بن ملا محمد علی نصرآبادی 
✅ملامحمد کاظم نصرآبادی 
✅ملامحمد تقی آخوند 
✅ملامهرعلی نصرآبادی 
✅ملا میرزا محمد نصرآبادی 
✅ملا علی نصرآبادی 
✅ملامحمد حسین نصرآبادی 
✅ملا محمد جعفر نصرآبادی 
✅آخوند ملا میرزا روضه خوان 
✅ملا محمد رسول نصرآبادی 
✅عبدالحسین نصرآبادی 
✅محمد بن مرحوم رمضانعلی 
✅ملا احمد نصرآبادی

????مرحوم ملافضلعلی نصرآبادی 

ملافضلعلی ، عالم و شاعر جلیل القدر نصرآبادی متخلص به فضل بوده و در زمان زندیه یا افشاریه و اوایل قاجار زندگی می نموده .

چنانچه بر می آید ملاحدود ده فرزند داشته است که همه آنها در زمان حیات او دار فانی را وداع می گویند . آخرین فرزند ملافضلعلی که احتمالا نام وی محمد بوده است بسیار اهل فضل و حکمت بوده و ملافضلعلی به وجود او افتخار می کرده است . محمد نیز در اثر سانحه ای از دنیا می رود و شدت مصیبت فرزندان برای ملافضلعلی بسیار سنگین می شود . از آن به بعد ، کار ملافضلعلی ، تنها گریه و زاری شده تا اینکه ملا محمد نصرآبادی به او توصیه می کند دیوان شعری از خود به یادگار بگذارد تا به واسطه آن ، نام و یاد او زنده بماند . 

ملافضلعلی در دیوان خود داستان کتابت دیوانش را چنین بیان می کند . 

چه عمرم به هشتاد رفت از سنین 
مرا کرد بار درد و غم همنشین 
مراداد پروردگار غفور 
ده اولاد نیک از اناث و ذکور 
برفتند از امر پروردگار 
یکی ماند از ایشان مرا یادگار ...
به ناگاه از گردش آسمان 
اجل دور کردنش زمن ناگهان ..
در کتاب الذریعه در مورد ملافضلعلی نصرآبادی چنین آمده است : 
مثنوی مجلس افروز ، از ملافضلعلی نصرآبادی است که یکی از شعرا


عهد فتحعلی شاه قاجار است . این مثنوی یکی از مثنوی های حماسی ، دینی در شرح احوالات پیامبر (ص) و بر وزن متقارب است . وی این مثنوی را در سن ۸۰ سالگی ، بعد از فوت آخرین و دهمین فرزندش سروده است . 
دیوان ملافضلعلی به تصحیح استاد حسن عاطفی در ۶۲۰۰ بیت به چاپ رسیده است . 

مرحوم ملامحمد نصرآبادی 

ملامحمد نصرآبادی (آقای مرحوم ) یکی از علمای بلند مرتبه سفیدشهر است که حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ سال قبل در این شهر می زیسته و دارای مقام بالایی بوده است به طوری که از او بعنوان عالم در علوم نقلی و عقلی یاد می کنند این عالم معاصر با ملاغلامرضا آرانی شاگرد ملا احمد نراقی بوده . در نتیجه بررسی های بعمل آمده ، تاکنون دو کتاب این عالم جلیل القدر در کتابخانه آثار خطی محمد هلال ابن علی (ع) کشف شد . این دو کتاب عبارتند از : 
۱_ شرح زبده الاصول شیخ بهایی از مبادی منطقیه تا قریب به آخر مبادی منطقیه 
۲_ رساله مفرده در اجماع و شهرت (تحریر ۱۲۱۱)
در خصوص سایر تالیفات ملامحمد نصرآبادی ، اطلاع زیادی در دست نیست ولیکن از اهالی قدیمی نقل است که این عالم برجسته بوده که نماز میت را بر جنازه فقیه نامدار ، ملامحسن فیض کاشانی را اقامه نموده است . صحت و تایید این اطلاعات نیاز به بررسی تاریخی بیشتر دارد . ولی قطعا این حکایات همگی بر یک چیز دلالت دارند و آن سطح بالای مقام علمی و عرفانی ملامحمد نصرآبادی است .


????مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج آقای مهدوی 
مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای مهدوی در سال ۱۳۰۴ ه . ش در سفیدشهر متولد شد . پدر وی مرحوم آقا هدایت ، روحانی مستقر در روستا و و پدر بزرگ وی ، روحانی برجسته معروف به ملاحسین نصرآبادی بوده که ظاهرا دارای تالیفاتی نیز بوده است . از هم درسی های وی میتوان به آیت الله امامی کاشانی ، امام جمعه موقت تهران ، آیت الله راستی کاشانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ، آیت الله خراسانی (ره ) ، آقای علم الهدی ، مرحوم صلاحیان ، مرحوم مناقب و مرحوم گلسرخی اشاره نمود . ایشان بمدت ۱۲ سال در شهرستان کاشان مشغول به تحصیل بوده و آنقدر در امر تحصیل پیشرفت نمودند که به وی محقق نصرآبادی نیز می گفتند . 
سرانجام پس از یک دوره بیماری ، در حالی که تسبیح تربت امام حسین (ع) بر دستانش بود ذکر گویان در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۸۳ مطابق با محرم الحرام ۱۴۲۶ به دیار معبود شتافت .


هنرمند معلول و توانمند سرکار خانم فاطمه حمامی نصرآبادی 

فاطمه حمامی نصرآبادی متولد ۱۲ بهمن ۱۳۶۷ نقاش توانمند و توانیاب سفیدشهری می باشد او نقاش ماهری است که قادر است تصاویر چهره و طبیعت را بصورت بسیار زیبا نقاشی کند. وی که جسم خود را در خدمت اندیشه اش میداند و نگذاشت که معلولیت و کم توانی جسمی بر زندگی پر رنگ و لعابش سایه بیاندازد واز حداقل حرکتی که داشت برای خلق آثار مبهوت کننده خویش یاری جسته ، تمام نقاشی ها را با دو انگشت  پای خویش می کشد . 
شاهکار های فاطمه اکنون مدتهاست که مورد توجه رسانه های جهانی واقع گردیده است .